Ceremonieel huwelijk

Steeds meer paren kiezen voor een gratis wettelijk huwelijk en een spetterende ceremonie daarna. Maar waarom wordt hier nu steeds vaker voor gekozen?
Het grootste pluspunt is de vrijheid om de ceremonie vorm te geven op een manier die past bij het bruidspaar. Want alles kan bij een ceremonieel huwelijk, jullie bepalen zelf!

Samen een locatie kiezen

Een bruiloft organiseren betekent samen keuzes maken . Eén van de eerste is kiezen waar jullie gaan trouwen.

Kiezen jullie voor een bruiloft in Nederland of trouwen jullie over de grens?
Trouwen in de achtertuin waar je als klein kind speelde? Met een ceremonieel huwelijk is dit mogelijk en maak je op die oude vertrouwde plek nieuwe herinneringen. Geven jullie elkaar liever het ja-woord op een romantisch strand in Portugal of op een intieme plek in Italië? Jullie ceremoniespreker reist met jullie mee naar iedere bestemming.

Jullie ceremoniespreker regelt

Ook bij een ceremonieel huwelijk hoort een ja-woord met getuigen en het zetten van een handtekening. Als jullie ceremoniespreker zorg ik ervoor dat jullie samen met jullie getuigen een ceremoniële akte kunnen tekenen. Dit is een aandenken voor het leven.

Wanneer jullie willen trouwen op een onofficiële locatie of in het buitenland, dan ben ik beschikbaar als jullie ceremoniespreker. In een persoonlijk gesprek vertel ik graag meer over de opties. Plan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek .

Wil je mijn getuige zijn?

Het lijkt zo’n makkelijke vraag, maar het is zo’n bijzondere! En een hele belangrijke! Want zonder getuigen komt er geen huwelijk tot stand. Dus ook niet het gratis wettelijk huwelijk.

Officieel mogen jullie minimaal twee en maximaal vier getuigen vragen. Zij tekenen de huwelijksakte en eventueel het trouwboekje. Voor het tekenen van de huwelijksakte moeten zij hun paspoort inleveren zodat kopieën kunnen worden toegevoegd.

Later wordt de huwelijksakte opgeslagen in het gemeentehuis.
In het trouwboekje kunnen meer getuigen tekenen dan de maximale vier van de huwelijksakte.

Ik vind het altijd erg mooi als bruidsparen hun kinderen de naam en handtekening in het trouwboekje laten zetten. En uiteraard zijn dit dan geen officiële getuigen, maar symbolische getuigen. Het trouwboekje mogen jullie meenemen naar huis, een bijzonder aandenken voor jullie!