Werkwijze

Geslacht, religie, kleur…., het huwelijk is een verbintenis waarin jullie elkaar trouw beloven, respect voor elkaar en een leven lang samen willen zijn. De liefde vieren, dat is wat jullie willen, dat is waar het om draait en dat is wat we gaan doen tijdens jullie ceremonie.

Voordat ik als jullie ceremoniespreker aanwezig ben bij het moment waarop jullie elkaar trouw beloven doorlopen we een aantal stappen.
We leren elkaar kennen. Want jullie trouwdag is één van de bijzonderste momenten in je leven. Het is daarom belangrijk dat jullie je comfortabel voelen bij mij.

Kennismaking

Een kennismakingsgesprek. Dit kan bij jullie thuis of op een locatie naar keuze. Wie weet hebben jullie al een trouwlocatie geboekt en spreken we daar af. Tijdens deze eerste afspraak leer ik jullie kennen. Jullie ceremonie is maatwerk, dus we bespreken jullie huwelijkswensen.

 • Wat willen jullie graag? En wat vooral ook niet?
 • Welke sfeer willen jullie neerzetten?
 • En wat is tijdens de ceremonie erg belangrijk voor jullie?

Natuurlijk vertel ik jullie ook wat je van mij, als jullie ceremoniespreker, kunt verwachten.

Als jullie voelen dat het klikt en enthousiast zijn over mij, dan gaan we verder.
Ik werk een voorstel uit wat jullie per email van mij ontvangen. Hierin staan jullie wensen beschreven en mijn tarieven. Na een akkoord van jullie op het voorstel plannen we de vervolgafspraak in.

Voorbereidingen

Ter voorbereiding op dit tweede gesprek ontvangen jullie van mij een vragenlijst. Deze vullen jullie deels afzonderlijk van elkaar in.
Ik ben erg nieuwsgierig en wil jullie beter leren kennen. Tijdens de vervolgafspraak bespreken we de onderwerpen die jullie belangrijk vinden voor de ceremonie. Immers het is jullie grote dag straks en daarin mag centraal staan wat jullie willen!
Om jullie verhaal in de ceremonie nog meer gevoel mee te geven neem ik (als jullie dat willen) contact op met een aantal familieleden & vrienden. Hierdoor wordt jullie verhaal nog persoonlijker en verrassender.

Sommige stellen kiezen voor een interactieve ceremonie omdat dit past bij hen en bij hun gasten. Ook dit is een mogelijkheid en ontzettend leuk om te doen. Jullie gasten krijgen zo een mooie rol tijdens de ceremonie. De keuze voor een ritueel is soms vanuit religieuze overwegingen, maar vaak gewoon omdat de achterliggende gedachte mooi gevonden wordt.

Alle gasten aanstellen als ringdrager. Of bruiloftsgasten laten spreken of hen een muzikaal optreden laten verzorgen. Of samen met jullie gasten leuke quotes ophalen. De band tussen jullie en jullie dierbaren is speciaal en kan zo op een bijzondere manier een mooi plekje krijgen in jullie ceremonie.

Hebben jullie kinderen of zijn er kinderen die een speciale rol gaan spelen tijdens de ceremonie? Dan kom ik graag in contact met hen. Het is belangrijk dat kinderen goed voorbereid worden op hetgeen ze gaan doen. Want het is niet alleen voor jullie als bruidspaar een spannende dag, dat is het voor hen net zo goed. En hoe leuk en fijn is het dan om op een speelse creatieve manier een rol te krijgen in de ceremonie. Kiezen jullie voor deze extra optie, dan vinden jullie onder het kopje ceremonies met kinderen meer informatie.

Puntjes op de ‘i’ afspraak

Een paar weken voor de grote dag hebben we nog een afspraak om alle puntjes op de i te zetten. We laten niets aan het toeval over. We bespreken het verloop van de ceremonie en zorgen ervoor dat alles klopt.

En de inhoud van de toespraak? Die blijft nog even geheim tot het grote moment daar is.

Support

Tijdens de voorbereidingen houden we per mail of app goed contact.
Er komt nogal wat op jullie af en mijn ervaring deel ik graag om jullie te helpen, ik beschik over een netwerk met contacten die handig kunnen zijn. Op zoek naar de tofste bruidstaart, een goede fotograaf of unieke styliste?
Ik help en denk graag met jullie mee. Ik kan jullie adviseren en breng jullie in contact met hen.
Wanneer jullie mij vragen als ceremoniespreker of zelfstandig trouwambtenaar zijn er zo ontzettend veel mogelijkheden. Mijn creativiteit komt dan zeker van pas!

Steeds meer bruidsparen willen persoonlijke geloften uitspreken. Dit kan best spannend zijn. Je hoeft dit niet alleen te doen. Hebben jullie hulp nodig bij het schrijven? Ik help graag mee.
Wanneer jullie het niet zien zitten om dit zelf voor te dragen, ten overstaan van iedereen, wil ik dat met alle liefde voor jullie doen.

Tarieven

 

Jullie ceremoniespreker werkt met de volgende tarieven:

Ceremonie met kindertraject

1250,-
 •  

Wettelijk of ceremonieel huwelijk

900,-
 •  

Ceremonie in het buitenland

1050,-
 •  

De tarieven voor een herbevestiging en geregistreerd partnerschap zijn gelijk aan dat van een wettelijk of ceremonieel huwelijk.

Deze bedragen zijn:

 • inclusief BTW;
 • exclusief reiskosten van €0,40 euro per kilometer;
 • exclusief eventuele leges die de gemeente vraagt.

Voor het huwelijk of ceremonie in het buitenland bereken ik de volgende meerprijzen:

 • Vlucht;
 • Hotelovernachting inclusief ontbijt en diner;
 • Eventueel autohuur;
 • Reiskosten van €0,40 per kilometer.