Geregistreerd partnerschap

Niet iedereen wil een uitgebreid huwelijk met toeters en bellen. Het geregistreerd partnerschap biedt ook de mogelijkheid om je in de echt met elkaar te verbinden maar dan zonder een wettelijk huwelijk. Gelukkig vinden tegenwoordig de geregistreerde partnerschappen niet meer alleen maar plaats op de maandagochtend. Steeds vaker wordt er van dit bijzondere moment een feestelijke gelegenheid gemaakt, inclusief prachtige ceremonie.

Een geregistreerd partnerschap is net als een huwelijk een wettelijke verbintenis. Jullie geven elkaar geen ja-woord, maar beloven elkaar trouw en tekenen de akte van het geregistreerd partnerschap. Op een later moment kan een geregistreerd partnerschap omgezet worden naar een huwelijk. Dit gebeurt via de gemeente. Andersom kan dit niet, een huwelijk kan niet omgezet worden naar een geregistreerd partnerschap.

Jullie kunnen hierbij kiezen voor een locatie die bij jullie past. Wellicht jullie favoriete restaurant of bij een mooi kasteeltje waar jullie de gasten ontvangen, van de ceremonie genieten en vervolgens kunnen toasten met een glas bubbels op de liefde.

Het tekenen van de akte is het officiƫle moment. Jullie ceremoniespreker maakt van dit moment een feest met een prachtige ceremonie, want dit wordt de dag van jullie leven! Net als bij een huwelijk komen jullie individuele verhalen samen in de toespraak, humor maakt daar onderdeel van uit.
Na de ceremonie is de sfeer voor een geweldige viering gezet en kunnen jullie, samen met al jullie gasten, nagenieten.
Ik ben graag jullie BABS bij dit speciale moment, want een geregistreerd partnerschap is iets heel bijzonders!